Začínáš fotit a chceš nějaké tipy?

Nejspíš čteš tenhle příspěvek právě proto, že tě baví focení. Možná máš zrcadlovku, bezzrcadlovku, nějaký kompakt nebo mobil a chceš posunout své umění o kus dál a to je rozhodně dobře :)

Po dlouhém rozmýšlení jsem se rozhodl, že vám v tomhle pomohu. Nejsem učitel ani žádnej máster, nicméně po 6 letech aktivního focení jsem nějaké zkušenosti nabral a vím, že kdyby mi je někdo předal na začátku, byl bych za to moc vděčnej. Ušetřil bych si spousty času a nervů. Učení několika lidí mám za sebou a jejich zpětná vazba mě utvrdila v tom, že to má smysl.

Pokud se tedy rozhoduješ a chceš se se mnou sejít a trochu se učit, zkusím ti nastínit, co tě čeká a co nemine :) Nejprve si dopředu řekneme, na co se zkusíme zaměřit, jestli se budeme bavit jen o nastavení foťáku a zkoušku v praxi nebo se zkusit zaměřit na portrét v přirozeném světle a podobně. Pokud se bude jednat o portrét, bude s námi modelka :)

  • začneme schůzkou a dobrou kávou

  • nastavíme foťák

  • budeme fotit

  • následně si zkusíme fotky spolu upravit

  • rekapitulace a dojmy

  • celkové zhodnocení tvé práce

Celkem spolu strávíme kolem 5 hodin. Chci, abychom se trochu seznámili, řekli teorii, zkusili focení a rovnou to dotáhli a editovali. Jedině tak si to osvojíš a zapamatuješ :)

Jako bonus po našem focení dostaneš balík mých presetů, které rovnou můžeš použít pro edit fotek v Lightroom Classic. Presety jsou vytvořené z těch, které při své práci používám já a samozřejmě si je můžeš přizpůsobit.

Takže co ty na to? Nečekej žádné zkoušení nebo výuku jako ve škole, ale spíš příjemně strávené odpoledne se mnou a s foťákem v ruce. Sám nejsem studijní typ, ale učím se praxí a pozorováním druhých.


Jinak pro upřesnění je tohle setkání spíš pro začátečníky. Pokud máš jiné dotazy, napiš mi klidně buďto přes formulář nebo na sítích :)

Závěrem tě určitě zajímá cena a tak to má být. Svůj čas a zkušenosti v tomto ohledu si cením na 3.000 Kč. V ceně jsou mimojiné presety, které dostaneš :) Jdeš do toho?

 

A tady se můžete inspirovat a představit si, k čemu vás budu učit :)

Previous
Previous

Focení škol a školek

Next
Next

Nejen těhotenské focení v Ateliéru