Focení škol a školek

Co se v tomhle článku dočtete?

  1. Proč je focení škol a školek tak specifický styl?

  2. Co můžete očekávat?

  3. Jak dlouho se tomu věnuji?

  4. Na kolik to vyjde?


Tak jdeme na to. Bod první :)

Proč je focení škol a školek tak specifický styl?

Představte si, že jste v té škole vy nebo zavzpomínejte, jak rádi jsme se všichni fotili, jakej byl fotograf a co jsme nakonec dostali za fotky (upřímně se tomu musím dneska fakt smát, protože to je “bomba”). No a teď si vemte, že takhle dneska pořád fotí x fotografů a naše/vaše dítka mají ty samé prožitky, jako my. Škoda, protože se to dá pojmout úplně jinak, svěže a udělat z těch prďolů modelky a modely. Navíc se přece vůbec nemusí cítit špatně, ale mohou se u toho zasmát a cítit se dobře, prostě na pohodu a legrácky.

Tak co myslíte? Je focení škol a školek jednoduché a klasické?

Ještě to trochu přiblížím. Musí se mi před foťákem vystřídat několik set dětí a jejich učitelé. To je taky docela slušný počet, zvlášť když se všichni mají cítit dobře, dobře vypadat a usmívat se, nemrkat a podobně.

Takže ano, je to náročné a fakt extra :D

Hola hou, bod druhý.

Co můžete očekávat?

Přijedu skvěle naladěný, slušně oblečený a s úsměvem na tváři. Fakt, to není tak těžký :) takhle funguji pořád, protože se nám všem lépe spolupracuje. Protože jsem začal hned své ráno dobrou kávičkou, jsem plný energie a vydržím na nohou dlouho (není to jen kávou přece, to je jasný 🤣). Při focení se mi osvědčilo, když mi vypomáhá nějaký kantor, který řídí příchody a odchody tříd a zároveň mi pomáhá se zapisováním. Je to snadné, ale celkově to ušetí všem spousty času a já se mohu věnovat tomu, co mi jde.

Jakmile děti přicházejí na scénu, seznámíme se, představím se a prohodím pár vtípků (jako jasný, někdy se směju jen já a učitel jo) a děti se tak uklidní a příjemně naladí. Nenutím nikoho do nepříjemných póz, ale chci, aby byly takoví, jací jsou. Jakmile jsme všichni srovnaní, udělám XY fotek a z těch pak vybírám takové, kde nikdo nemrká a tváří se přirozeně, se špetkou smíchu pochopitelně ☺️. Nafotit celou třídu, skupinky, jednotlivce a střídačka. Třída odchází a čeká již v řadě další.

Pokud je ještě domluvené focení každého jednotlivce na školní tablo, tak se pak přesuneme do třídy, kde připravím “ateliér” a tam proběhne podobná organizace ještě jednou s tím rozdílem, že fotím každého zvlášť a je to rychlejší. Navíc si můžeme domluvit takřka libovolnou scénu, podle vašich preferencí, a tu sestavit.

Okej, bod třetí.

Jak dlouho se tomu věnuji?

Třetím rokem fotím školy a školky. Hodně se mi to prolíná s tím, že fotím od roku 2016 svatby, kde vlastně probíhá něco podobného se svatebčany, takže jak říkám, je to podobné 🤣

No ale díky tomu, že mám v okolí spousty lidí, kteří lamentují nad fotkami svých dětí, tak vím, co očekávají a já sám v tomhle mám jasno a proto vám jsem schopný dát “normální” fotky.

A závěrem, bod čtvrtý.

Na kolik to vyjde?

To je přece dost zásadní otázka a já rád odpovím naprosto jasně. Fotky si platí děti (jasně že to platí rodiče 🤌🏻☺️😂) a proto vypíšu ceny podle velikostí fotek. A ještě nutno říct, že každý učitel nebo asistent má jednu společnou fotografii ZDARMA.

Společná velká třídní fotografie - rozměr 15x23 cm

55 Kč/ks

Společná velká třídní fotografie - rozměr 13x19 cm

45 Kč/ks


Fotky skupinek a jednotlivců malá - rozměr 10x15 cm

30 Kč/ks

Fotky skupinek a jednotlivců velká - rozměr 13x19 cm

45 Kč/ks


Školní tablo s fotkou každého pedagoga a žáka

Rozměr 150x100 cm na pěnové desce Gatorfoam

Cena: 10:000 Kč (v ceně zahrnuté vlastní osvětlení scény, plátna, zhotovení desky)


Školní tablo pro žáky a pedagogy na papír

Malé - rozměr 13x19 cm

45 Kč/ks

Velké - rozměr 15x23 cm

70 Kč/ks


Portrétní retušovaná fotografie z tabla

Malá - rozměr 10x15 cm

80 Kč/ks

Střední - rozměr 13x19 cm

100 Kč/ks

Velká - rozměr 15x23 cm

120 Kč/ks


Tohle je styl mého focení a práce s dětmi. Věřím, že je příjemné, když se styl focení osvěží a vyskočíme ze staré “klasiky” no přirozeného a veselého stylu :) Jsem ochotný se maximálně přizpůsobit vašem potřebám a vyjít vstříc. Vše je o správné komunikaci.

Máte zájem? Chcete mě pro svou školu nebo školku? Nebo třeba mě chcete doporučit ve škole svých dětí? Pošlete tenhle článek jako doporučení nebo mě nezávazně kontaktujte pomocí formuláře :)

Budu se moc těšit na nová dobrodružství.

Previous
Previous

Obsahový marketing a správa sociálních sítí

Next
Next

Začínáš fotit a chceš nějaké tipy?