Jak probíhá focení?

Velice často se setkávám s tím, že si lidé přejí nechat se vyfotit, mít krásné vzpomínky, mít třeba dárek pro rodiče, prarodiče nebo přátele, ale neskonale se jim příčí ten fakt, že budou muset stát před foťákem, dělat nějaké supr čupr profesionální a nepřirozené pózy a že to bude strašně nepříjemný . Máte to taky tak?

Přiznávám se, že já to mám sám dost podobně. Není v mé povaze dělat si selfíčka a plnit jimi paměť mého mobilu. Ani si nelibuji v tom, jak vypadám zleva nebo zprava. A protože sám vím, že je to vystoupení z komfortní zóny, snažím se udělat maximum pro to, abychom z toho měli všichni zúčastnění dobrý a radostný pocit.

Focení probíhá tak, že se sejdeme :) Pokud to okolnosti umožní, ideální je sejít se s kávou v ruce nebo nějakou mlskou a vyjít na společně zvolenou foto lokaci. Já si s lidmi moc rád povídám a proto často hodně melu a baví mě získávat od lidí názory na spousty témat, jako jsou třeba různé tipy na vaření, výlety nebo auta :D takže povídáme a povídáme. Ale jde mi hlavně o to, abychom našli společnou řeč a tím se trochu poznali a mohli spolupracovat na vašich vzpomínkách.

Pak nastává moment seznámení s mou technikou. Nemám žádné obrovské foťáky a objektivy, ale decentní, malou a skvělou techniku Fujifilm. Z toho vyplývá, že není důvod být nesvůj. K tomu ještě s sebou nosím malý reprák a pustím vaší oblíbenou hudbu, pak se nám vše daří lépe :) S foťákem chodím kolem vás a povídáme si. Vždycky chci, aby lidé dělali to, co je jim blízké. Tím myslím, aby si spolu povídali, řekli si vtípek, zasmáli se, objali tak, jak běžně dělají a podobně. Nechci nikoho tlačit do věcí, které mu nejsou blízké. Takže tyhle kousky jsou hlavně o vás. Já se zaměřuji na místo, aby bylo zajímavé a světlo tam hrálo důkladnou roli.

Jakmile se nám tohle podaří spojit, jsme tým a tvoříme. A tím myslím doslova, protože pak s nápady nepřicházím jen já a nebo přijdu s něčím divokým a není to problém a ještě se společně zasmějeme. To je způsob, jakým pracuji. Věřím, že kdybyste se zeptali těch, které jsem fotil, tak to potvrdí :D

Jaký je výsledek? Pro mě třeba odměna, že nejvíc stydlivý ženich loňské svatby, který nesnáší focení, si to celé užil a bavilo ho to a dokonce se nechal nedávno znovu fotit. Poté dostanete fotografie v digitální a tištěné podobě a můžete si je užívat a smát se nad nimi nebo postovat na sociální sítě s heštegama, jakej jsem bláznivej fotograf :D

Takžeee? Ještě se bojíte jít se mnou fotit? Věřte mi, že to bude skvělej zážitek :)

Těším se !!

Previous
Previous

“Jedeme do Afriky”